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Agro-industry production of sugarcane grown using subsurface drip fertigation with nitrogen and potassium PAB
Nascimento,Fábio Nunes do; Andrade Júnior,Aderson Soares de; Bastos,Edson Alves; Ribeiro,Valdenir Queiroz; Lopes,Alzeneide da Silva.
Abstract: The objective of this work was to evaluate the stalk yield, technological quality parameters, and sugar and alcohol productions in the first sugarcane (Saccharum officinarum) crop cycle, according to the response to N and K2O applications by subsurface drip fertigation. The experiment was carried out in a dystrophic Ultisol, in a randomized complete block design with four replicates. The treatments consisted of a 2X + 2X + 1 incomplete factorial arrangement with the application of 60, 80, 120, 160, and 180 kg ha-1 N and 60, 80, 120, 160, and 180 kg ha-1 K2O. The maximum estimated yield (217.5 Mg ha-1) was obtained with the application of 180 kg ha-1 N and 60 kg ha-1 K2O. Sugar and alcohol productions increased with N application above 120 kg...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Saccharum officinarum; Alcohol production; Fertilizer; Irrigation management; Sugarcane juice.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2018001201346
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Caracterização física e química de frutos de cajazeira Rev. Bras. Frutic.
Soares,Edson Basílio; Gomes,Regina Lucia Ferreira; Carneiro,Júlia Geracila de Mello e; Nascimento,Fábio Nunes do; Silva,Izabel Cristina Veras; Costa,Júlio César Lopes da.
A caracterização física e química de frutos de cajazeiras (Spondias mombin L.) foi realizada visando a selecionar matrizes promissoras para o aproveitamento em modelos agroindustriais. Os frutos maduros de quatorze plantas nativas adultas, localizadas em Teresina - PI, foram analisados no Núcleo de Estudos, Pesquisa e Processamento de Alimentos da Universidade Federal do Piauí, obedecendo ao delineamento inteiramente casualizado, com 20 repetições. Os caracteres avaliados mostraram os seguintes valores médios e variação: peso do fruto, 9,9 g, 5,7 a 16,5 g; comprimento do fruto, 33,7 mm, 29,5 a 39,8 mm; diâmetro do fruto, 23,5 mm, 18,3 a 26,8 mm; rendimento de polpa, 72,6%, 69,7 a 77,5%; relação sólidos solúveis/acidez titulável, 10,5; 4,9 a 16,71,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Spondias mombin; Cajá; Peso do fruto; Sólidos solúveis; Acidez titulável.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452006000300039
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